Родина Стефана Романіва закликає замість квітів на могилу жертвувати на українські справи

Родина заступника президента Світового конгресу українців Стефана Романіва, який на 68-му році життя відійшов у вічність 26 червня, закликала замість квітів на могилу зробити пожертву на українські справи.

Про це у соцмережах написали рідні Стефана Романіва.

"Немає слів, якими можна описати наше горе! У нас розбите серце! Але нас втішають прекрасні повідомлення підтримки. Було надзвичайно приємно отримувати повідомлення від родини, друзів і багатьох людей, які працювали з ним у багатьох сферах професійного життя та волонтерських організацій як в Австралії, так і поза нею. Це щось надзвичайне. Нас також втішає побачити наскільки життів він вплинув, і як він впливав на зміну світу на краще. Він дійсно залишив свій слід", - йдеться у повідомленні.

Стефан Романів був батьком двох дітей - Петра і Терези та дідусем п'яти онуків. 

"Він був особливою людиною. Наш найкращий друг, наш наставник, наше натхнення. Він був коханням усього життя Анастасії та найкращим чоловіком, якого тільки могла побажати жінка. Як батько він був просто дивовижним. Нічого ніколи не було занадто багато чи занадто важко. Нам неймовірно пощастило називати його своїм татом.

Дорогий Стефане, дорогий Тату - Ти так добре піклувався про нас усіх, а тепер тобі час відпочити і нехай твої батьки Ілько і Марія піклуються про тебе на небі. Ми не можемо передати, як багато ти значив для нас і як сильно будемо сумувати за тобою. Наш Герой! Ми тебе любимо! Вічная Память! Спочивай з миром! Як сказав би Тато: Будьмо! та Go Bombers!", - написали рідні Романа Стефаніва. 

Замість квітів родина Стефана Романіва просить підтримати українські справи і пожертвувати кошти для Ukraine Crisis Appeal, The Preservation Project for St Peter and Paul's Ukrainian Catholic Cathedral та Фонду Оборони України.

Нагадаємо, 26 червня у Варшаві відійшов у вічність Голова ОУН (б) з 2009 по 2022 рік, віце-президент Антиімперського Блоку Народів, заступник Президента Світового Конгресу Українців, голова комісії з визнання Голодомору геноцидом проти українського народу, очільник Союзу Українських Організацій Австралії Стефан Романів "Береза".

 

Роман Шухевич. Останній звіт Головнокомандувача УПА

В архіві Служби зовнішньої розвідки України знайдено рукописний варіант останнього звіту Головного командира УПА Романа Шухевича. Аналіз цього звіту та інших розсекречених документів НКВД/МГБ УРСР засвідчує, що Головнокомандувач повстанців не мав жодних ілюзій з приводу того, як має постати вільна і незалежна Україна, а саме – силою зброї у запеклій боротьбі з московитами.

Юрій Шевельов. Що не увійшло і не могло увійти до книги спогадів?

Спогади Юрія Шевельова із назвою "Я – мене – мені… (і довкруги)", оприлюднені на початку 2000-х років, пролили світло на досі невідомі сторінки життя і діяльності видатного філолога, славіста-мовознавця, професора низки престижних університетів світу, багаторічного президента Української вільної академії наук. Шевельов не випадково обрав таку багатозначну назву. Вона цілком підійшла б і для назви справи агентурної розробки, яку завели на нього в мгб урср. Хіба що у трішки зміненому вигляді – "Він – його – йому… (і довкруги)". Натомість справі дали назву "Шевченко".

Національний Пантеон. Світовий досвід

Про потребу в національному українському пантеоні заговорили ще у 2000-х роках, його розглядали як місце перепоховання видатних українців, могили яких за межами України. Сучасна російсько-українська війна знову активізувала проблему. Розглянемо яким є світовий досвід національних пантеонів.

«Кожен має знати, що без його, або її зусиль нічого не зміниться»: Олександра Матвійчук

Публічне інтерв'ю із правозахисницею Олександрою Матвійчук у рамках виставки ГОЛОСИ Музею «Голоси Мирних» Фонду Ріната Ахметова.