Янукович звільнив відповідального за ветеранів

Президент Віктор Янукович звільнив з посади Голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів Володимира Маслакова.

Відповідний указ розміщено на сайті глави держави, повідомляє УП.

Раніше прес-служба Януковича розповсюдила заяву, в якій попереджалося про те, що Маслакова звільнять через недостатньо ефективну роботу.

Перед на засіданні організаційного комітету "з підготовки до святкування 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників і 70-річчя перемоги у ВВВ" голова Всеукраїнської спілки учасників війни Володимир Воронцов розповів президенту про те, що ветерани часто не забезпечуються грошима для відвідання місць бойової слави.

За словами Воронцова, у минулому році від України було відправлено всього чотирьох ветеранів на заходи з відзначення 70-річчя Сталінградської битви, у той час як в Україні нині нараховується 982 учасники цієї битви.

"Ми сьогодні приймемо рішення звільнити з займаної посади людину, яка займається ветеранськими організаціями і поставимо того, хто буде думати і з вами працювати", - відповів на це Янукович.

Як відомо, сьогодні на засіданні Янукович оргкомітету з підготовки до святкування 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників закликав чиновників не бути байдужими до проблем ветеранів ВВВ: "Невиконання заходів у будь-якому вигляді будемо карати".

Як гетьман Скоропадський 8 років водив за носа чекістів

Операція ГПУ УССР під назвою "Т-3" розтягнулася в часі майже на десять років. Чекісти встановили оперативний контакт з генерал-хорунжим Армії УНР Миколою Гоголем-Яновським. Його контакти і листування з Сергієм Шеметом, провідним діячом гетьманського руху за кордоном, наближеною до гетьмана особою і багаторічним особистим секретарем Павла Скоропадського, неабияк зацікавили чекістів. В ГПУ йому дали оперативне псевдо "Українець".

Військовий цвинтар у Львові. Що стало предметом суперечки

Львів майже щодня прощається із загиблими захисниками. На Марсовому полі вже поховані близько 800 Героїв, які віддали своє життя у російсько-українській війні. Це місце стало символом відваги й самопожертви, що нагадує про високу плату за свободу. У Львівській міськраді оголосили конкурс та обрали проєкт військового цвинтаря, який має стати місцем "сили та спокою". Натомість у місті почалися жваві суперечки щодо вибору проєкту-переможця.

8 травня 2024 - Кінець Другої світової війни та війна Росії проти України

У Німеччині та на Заході панувало переконання, що висновок із Другої світової війни - через велику кількість жертв та страждань, у Європі ніколи знов не має бути війни - поділяє так само й Росія. При цьому ігнорували, що ще в часи СРСР цей погляд був лише частиною вшанування пам'яті, яку затьмарювало сприйняття війни як тріумфальної перемоги над фашизмом. Страждання й жертви серед військових і цивільних не сприймались в якості застереження від нової війни, насамперед вони слугували підкресленню величі та значимості радянської держави.

Пам’ять про Голокост як зброя гібридної війни

Однією з цілей російського вторгнення було проголошено "денацифікацію України" – ліквідацію "режиму, який глорифікує нацистських поплічників", що автоматично означає співвідповідальність за Голокост. Надалі трагедії сучасної війни почнуть затьмарювати у пам'яті людей трагедії ХХ сторіччя. Це призведе до абсолютно іншого виміру конкуренції пам'ятей, яка до цього обмежувалася жертвами тоталітарних режимів минулого.