Книга з автографом Ліни Костенко "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика за донати на ЗСУ!

Видавництво "Абабагаламага" розігрує 10 книжок "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика з авторськими підписами за донати на ЗСУ!

Про це повідомив автор книги історик Радомир Мокрик.

"Друзі, два тижні тому мені пощастило особисто підписати книжку в Ліни Костенко. Зі згоди Ліни Василівни ми знову робимо розіграш для потреб фронту. Ми збираємо на дрони для декількох підрозділів і на антидронові засоби. Про все, звичайно, відзвітуємо. Умови прості – кидаєте сто гривень в банку – це Ваш квиток для розіграшу. Більше квитків – більше шансів виграти книжку з автографом. І навіть якщо Вам цього разу не пощастить – Ви все рівно зробите добру справу", - написав Радомир Мокрик.

Книга "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика стала справжнім бестселером. Видавництво "Абабагаламага" дарує книгу з унікальним автографом Ліни Костенко, яку вона підписала спеціально для підтримки українського війська. А також 10 книжок "Бунт проти імперії: українські шістдесятники" Радомира Мокрика з підписом автора.

Умови розіграшу:

  • Закинути на МоноБанку донат (номер карти банки — 5375 4112 1491 0239), в якому кожні 100 грн — це один квиток у розігруванні, 200 — 2 квитки, 1000 — 10 квитків і т.д. До 24 січня включно. 25 січня рандомно визначимо переможців.
  • У коментарях до внеску вказуйте електронну пошту.

"Ліна Костенко сказала, що "шістдесятники стали шістдесятниками тому, що це була когорта людей, об'єднаних між собою спільними переконаннями, боротьбою, чесністю". Тепер ми всі об'єднані спільною метою. Разом ми нездоланні!", - додав Радомир Мокрик.

 

Як гетьман Скоропадський 8 років водив за носа чекістів

Операція ГПУ УССР під назвою "Т-3" розтягнулася в часі майже на десять років. Чекісти встановили оперативний контакт з генерал-хорунжим Армії УНР Миколою Гоголем-Яновським. Його контакти і листування з Сергієм Шеметом, провідним діячом гетьманського руху за кордоном, наближеною до гетьмана особою і багаторічним особистим секретарем Павла Скоропадського, неабияк зацікавили чекістів. В ГПУ йому дали оперативне псевдо "Українець".

Військовий цвинтар у Львові. Що стало предметом суперечки

Львів майже щодня прощається із загиблими захисниками. На Марсовому полі вже поховані близько 800 Героїв, які віддали своє життя у російсько-українській війні. Це місце стало символом відваги й самопожертви, що нагадує про високу плату за свободу. У Львівській міськраді оголосили конкурс та обрали проєкт військового цвинтаря, який має стати місцем "сили та спокою". Натомість у місті почалися жваві суперечки щодо вибору проєкту-переможця.

8 травня 2024 - Кінець Другої світової війни та війна Росії проти України

У Німеччині та на Заході панувало переконання, що висновок із Другої світової війни - через велику кількість жертв та страждань, у Європі ніколи знов не має бути війни - поділяє так само й Росія. При цьому ігнорували, що ще в часи СРСР цей погляд був лише частиною вшанування пам'яті, яку затьмарювало сприйняття війни як тріумфальної перемоги над фашизмом. Страждання й жертви серед військових і цивільних не сприймались в якості застереження від нової війни, насамперед вони слугували підкресленню величі та значимості радянської держави.

Пам’ять про Голокост як зброя гібридної війни

Однією з цілей російського вторгнення було проголошено "денацифікацію України" – ліквідацію "режиму, який глорифікує нацистських поплічників", що автоматично означає співвідповідальність за Голокост. Надалі трагедії сучасної війни почнуть затьмарювати у пам'яті людей трагедії ХХ сторіччя. Це призведе до абсолютно іншого виміру конкуренції пам'ятей, яка до цього обмежувалася жертвами тоталітарних режимів минулого.