Верховний Суд відмовив Медведчуку у поновленні адвокатської діяльність в Україні

25 липня Касаційний адміністративний суд відмовив Віктору Медведчуку, якого судять за державну зраду, у відкритті касаційного провадження.

Про це стало відомо громадській ініціативі "Голка", яка отримала копію судової ухвали Верховного Суду від адвокатів-скаржників Іллі Костіна та Романа Титикала. 

Медведчук звернувся в касацію після того, як у червні цього року програв апеляцію.

Голова Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Київської області Володимир Поліщук зазначає, що вони торік розглянули скаргу Титикала і Костіна і притягнули Медведчука як адвоката до дисциплінарної відповідальності: "Він не погодився з цим і пішов до суду. Всі інстанції програв".

У своїй касаційній скарзі Медведчук апелював до того, що суд першої інстанції помилково вніс його справу до категорії справ незначної складності і апелював до того, що ця справа має велике значення:

"Представник позивача зазначає, що в контексті питань, які вирішуються в цій справі, остання має значний суспільний інтерес, оскільки має важливе виняткове значення для інституту адвокатури в Україні та може значно вплинути на права та інтереси осіб, які, згідно закону, мають займатися адвокатською діяльністю. Однак колегія суддів відхиляє такі доводи, оскільки результат вирішення кожної з таких справ… залежить виключно від індивідуальних обставин спору та різного в кожному випадку доказів та обставин. Проаналізувавши вказані скаржником доводи…, Судом не виявлено того, що розгляд справи становить значний суспільний інтерес", – йдеться в ухвалі Верховного Суду.

 

Теми

"Важливо не робити з пам’яті божество", - Євгеній Стасіневич

Публічне інтерв'ю з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Отруєння. Фрагменти книжки Віктора Ющенка"Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті"

Фрагменти автобіографічної книжки третього Президента України.

Андрій Бандера. Батька – за сина

У справі оперативної розробки Степана Бандери, яка зберігається в архівних фондах Служби зовнішньої розвідки України, є низка документів, які стосуються його батька – отця Андрія. Це драматична історія того, як чекісти перекладали свою ненависть до одного з лідерів українського визвольного руху на його близьких родичів.

"Примус до підданства". Перша спроба

"В ліжку з ведемедем. Сусідство з Росією як історичний виклик" - таку назву має нова книжка Олексія Мустафіна, що готується до виходу у видавництві "Фабула". Є в ній глава, присвячена експансії Російської імперії на Кавказі. Зокрема, й в часи правління у Картлі Іраклія II – царя, якому нинішня влада Грузії хоче встановити пам'ятник у своїй столиці. Чому ця ініціатива викликала таке обурення можна зрозуміти із фрагменту книжки, люб'язно наданому "Історичній правді" Олексієм Мустафіним.