У Харкові демонтували постамент пам'ятника Пушкіну

Напередодні дня народження Пушкіна у Харкові демонтували постамент пам'ятника російському поету.

Про це повідомила Харківська міська рада.

Погруддя російського імперського поета Олександра Пушкіна, розташоване на площі Поезії, демонтували 9 листопада 2022 року. Тоді на місці пам'ятника залишився закладений мішками з піском постамент.

"Робітники СКП "Харківзеленбуд" розібрали постамент пам'ятника Олександру Пушкіну на пл. Поезії. Погруддя імперського поета було демонтоване восени 2022 року. Зараз фахівці працюють над благоустроєм території", - йдеться у дописі.

 

Історик, сержант ЗСУ Володимир Бірчак "Клап": Усі мої предки були борцями визвольних змагань. Тепер вони стоять за спиною свого найменшого бійця

Володимир Бірчак – відомий історик, журналіст, сценарист, заступник редактора видання "Історична правда", керівник академічних програм Центру досліджень визвольного руху. Працював заступником директора Галузевого державного архіву СБУ, доклав чимало зусиль для декомунізації в Україні, особисто брав участь у розробці змін до законодавства, яке тепер гарантує доступ до архівів КДБ. А з перших днів повномасштабного вторгнення Росії у 2022-му мобілізувався до лав ЗСУ та став кулеметником на позивний "Клап".

Чернівці-1989. За лаштунками першої "Червоної Рути"

35 років тому у Чернівцях відбулася подія, що змінила культурний ландшафт нашої країни. Незалежність України почалася із співочої революції на стадіоні "Буковина" та виверження нової непідцензурної музики – музики протесту.

Омофор єднання. Чому порятунок Царгорода від русів став святом для киян і українців загалом

Як виникло церковне Свято Покрови й чому воно стало святом військових.

Антон Дробович: "Пам'ять — це поле для справедливості"

Публічне інтерв’ю з головою Інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.