АНОНС: Презентація видання з кулінарної дипломатії «Україна: Їжа та Історія»

Український інститут та проєкт «Їжакультура» презентують оригінальне видання з кулінарної дипломатії «Україна: Їжа та Історія» (Ukraine: Food and History).

У вівторок, 2 березня, о 15.30 в Українському медіа-центрі відбудеться презентація видання з кулінарної дипломатії "Україна: Їжа та Історія".

Це перше видання українською та англійською мовою, яке представляє розмаїття кухні України у її регіональному, національному та смаковому вимірі.

До видання увійшли не лише рецепти найбільш популярних та незвичних страв української кухні, але й історії та розповіді про культуру їжі в Україні. До створення книги долучилася команда найкращих шеф-кухарів та дослідників з гастрономічних студій.

Видання презентують:
 Тетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту
 Олена Брайченко, засновниця проєкту "Їжакультура", дослідниця
 Ігор Лильо, автор текстів, історик, журналіст, доцент кафедри історії середніх віків та візантиністки Львівського національного університету ім. Івана Франка
 Ярослав Артюх, шеф-кухар

 Трансляція буде доступною на сторінках Українського інституту та проєкту Їжакультура.

 

Як і де жили наші аристократи

"Пробираючись крізь чагарники, немов у фільмі про Індіану Джонса, ми очікували, що вийдемо на галявину та побачимо бодай руїни чи фундамент споруди. Але коли хащі скінчилися, ми ступили на переоране поле. Перед нами була лише оброблена плугом земля".

Командир гармати "Історик"

Іменем ужгородця Миколи Гаєвого назвали Центр сучасної історії в Українському католицькому університеті.

"Жила однією ідеєю: вільна Україна": до 120-річчя Оксани Мешко

Учасники дисидентського руху називали її "козацькою матір'ю", вкладаючи в цю метафору готовність стійкої, незламної жінки до жертовної боротьби. Оксана Мешко ввійшла в історію українського правозахисного руху як громадська діячка, співзасновниця і лідер Української Гельсінської групи.

"Найстаріший з нині живих...": Історія Балтійського кубку

Після закінчення Першої світової війни нове дихання отримали ігрові командні види спорту. Битви з полів, найстрашнішої на той момент війни, переміщуються на футбольні стадіони. Нове покоління запальних ентузіастів-організаторів продукує ідеї континентальних і регіональних турнірів як для клубів, так і для національних збірних. Не виключенням був і Балтійський регіон. Тут на просторах понівечених, не лише світовою війною, а й роками кривавих війн за незалежність, народжується ідея власного Балтійського кубку.