АНОНС: Презентація видання з кулінарної дипломатії «Україна: Їжа та Історія»

Український інститут та проєкт «Їжакультура» презентують оригінальне видання з кулінарної дипломатії «Україна: Їжа та Історія» (Ukraine: Food and History).

У вівторок, 2 березня, о 15.30 в Українському медіа-центрі відбудеться презентація видання з кулінарної дипломатії "Україна: Їжа та Історія".

Це перше видання українською та англійською мовою, яке представляє розмаїття кухні України у її регіональному, національному та смаковому вимірі.

До видання увійшли не лише рецепти найбільш популярних та незвичних страв української кухні, але й історії та розповіді про культуру їжі в Україні. До створення книги долучилася команда найкращих шеф-кухарів та дослідників з гастрономічних студій.

Видання презентують:
 Тетяна Філевська, креативна директорка Українського інституту
 Олена Брайченко, засновниця проєкту "Їжакультура", дослідниця
 Ігор Лильо, автор текстів, історик, журналіст, доцент кафедри історії середніх віків та візантиністки Львівського національного університету ім. Івана Франка
 Ярослав Артюх, шеф-кухар

 Трансляція буде доступною на сторінках Українського інституту та проєкту Їжакультура.

 

Щоденник Майдану. Про що ми тоді думали

"Ладно, давайте серьезно. Вот кто сегодня до полуночи готов выйти на Майдан? Лайки не считаются. Только комментарии под этим постом со словами "Я готов". Как только наберется больше тысячи, будем организовываться".

Що сказав Мотика? – відповідь професора Богдана Гудя на тему Волинської трагедії

26 жовтня в етері Українського радіо прозвучало інтерв'ю журналістки Світлани Мялик з відомим польським істориком, головним фахівцем із проблем Волині'43 професором Ґжеґожем Мотикою. Позаяк один із фрагментів цієї майже годинної розмови стосується моєї скромної особи, що гірше – містить низку інсинуацій і неправдивої інформації, прокоментую його для, насамперед, українських слухачів/читачів.

Боротьба між радянськими силами та підрозділами УПА на ПЗУЗ в 1944 році

4 листопада передчасно помер дослідник і популяризатор історії українського визвольного руху Владислав Сапа. У пам’ять про нього «Історична правда» публікує дослідження Владислава, яке одержало відзнаку історика Володимира В’ятровича на конкурсі студентських наукових робіт «Український визвольнй рух» 26 жовтня 2013 року, але досі не публікувалося.

Отець Василь Кушнір. Перший президент Комітету українців Канади

Абревіатура КУК в оперативних документах мдб/кдб срср завжди фігурувала поряд із фразами "антирадянська діяльність", "українські буржуазні націоналісти", "непримиренні вороги Радянського Союзу". Подібних епітетів удостоювалися й активні діячі, які створювали та розбудовували цю потужну громадсько-політичну організацію. Серед них – отець Василь Кушнір, перший президент Світового конгресу вільних українців.