4 січня 2022
Тексти

Сторінками Биківнянського мартиролога: Іван Винниченко

Галицькі адвокати були важливою частиною української національної інтелігенції. За словами політичного діяча Льва Ганкевича, «вони вже до 1914 р. кермують цілим майже національним життям». Його слова підтверджує статистика стосовно депутатів від Галичини у парламенті Австро-Угорщини: у 1911 р. з 24 депутатів 12 мандатів отримали адвокати.
Коротко

У Китаї виявили гробницю V століття. ФОТО

Фахівці Інституту археологічних досліджень провінції Шаньсі (КНР) знайшли поховальну камеру періоду династії Північна Вей (386-534 рр.).

У США відзначать 100-річчя першого виконання «Щедрика» у країні

У Нью Йорку та Вашингтоні плануються заходи на честь 100-річчя з часу першого виконання «Щедрика» в США.

Марш на честь Бандери: Ізраїль та самопроголошений Лукашенко засуджують. РФ погрожує санкціями

Посольство Білорусі в Україні надіслало до Міністерства закордонних справ України ноту із засудженням смолоскипної ходи на честь дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери, яка відбулася в Києві 1 січня.

Мінкульт передав в оренду будівлю єврейського цвинтаря проросійському Меморіальному центру Голокосту

Міністерство культури та інформаційної політики дозволило Національному історико-меморіальному заповіднику "Бабин Яр" передати в оренду на 15 років будинок колишньої контори єврейського кладовища.

Золота прикраса, яку археологи знайшли у “Софії Київській”, виявилась частиною рідкісної ікони

Золотий уламок прикраси, який влітку під час розкопок знайшли на території Національного заповідника “Софія Київська”, виявився частиною рідкісної ікони, створеної близько ХІ століття в майстерні, що працювала при дворі візантійського імператора в Константинополі.