"Не словами": художник нагадав про мужність українців. ПЛАКАТИ

Дизайнер Андрій Приймаченко випустив нові постери для проекту ‪#‎українськавесна‬. Вони присвячені людям дії - воїнам, повстанцям, рятувальникам. Бо коли біда вривається у двері, не захистять печатки на папері.

Плакати оприлюднено на Facebook харківської спільноти IT Sector з анонсом "Не словами: складові перемоги".

Кожен постер нагадує про певну подію з історії України - від битви під Крутами до Донецького аеропорту - коли українці повставали проти несправедливості, коли до кінця захищали свій дім, коли ризикували власним життям заради порятунку інших.

Сам художник назвав серію просто "Не словами". Справді, про перемогу йдеться навіть не в половині плакатів.

 
Останній бій Холодного Яру відбувся у Лук'янівській тюрмі
 Програна битва військ Карпатської України проти угорського вторгнення під Хустом
 Гурби - урочище у Здолбунівському районі Рівненщини, місце найбільшого бою УПА з військами НКВД. Половині повстанців вдалося вирватися з оточення
Повстання в ГУЛАГу. Поразка, яка стала перемогою
Війна з мирним атомом

Підозрюваних у зґвалтуванні і вбивстві міліціонерів вигнали з МВС, "Врадіївську ходу" на Майдані розігнав "Беркут" у липні 2013-го

Не витримав бетон

Проект #українськавесна - це проект моральної підтримки українським воїнам та людям, які їм допомагають.

"Людину з автоматом може переконати тільки людина зі ще більшим автоматом, - вважає дизайнер. - Тому підтримуймо наше військо!"

Інші матеріали за темами ПЛАКАТИ та АРМІЯ

Як гетьман Скоропадський 8 років водив за носа чекістів

Операція ГПУ УССР під назвою "Т-3" розтягнулася в часі майже на десять років. Чекісти встановили оперативний контакт з генерал-хорунжим Армії УНР Миколою Гоголем-Яновським. Його контакти і листування з Сергієм Шеметом, провідним діячом гетьманського руху за кордоном, наближеною до гетьмана особою і багаторічним особистим секретарем Павла Скоропадського, неабияк зацікавили чекістів. В ГПУ йому дали оперативне псевдо "Українець".

Військовий цвинтар у Львові. Що стало предметом суперечки

Львів майже щодня прощається із загиблими захисниками. На Марсовому полі вже поховані близько 800 Героїв, які віддали своє життя у російсько-українській війні. Це місце стало символом відваги й самопожертви, що нагадує про високу плату за свободу. У Львівській міськраді оголосили конкурс та обрали проєкт військового цвинтаря, який має стати місцем "сили та спокою". Натомість у місті почалися жваві суперечки щодо вибору проєкту-переможця.

8 травня 2024 - Кінець Другої світової війни та війна Росії проти України

У Німеччині та на Заході панувало переконання, що висновок із Другої світової війни - через велику кількість жертв та страждань, у Європі ніколи знов не має бути війни - поділяє так само й Росія. При цьому ігнорували, що ще в часи СРСР цей погляд був лише частиною вшанування пам'яті, яку затьмарювало сприйняття війни як тріумфальної перемоги над фашизмом. Страждання й жертви серед військових і цивільних не сприймались в якості застереження від нової війни, насамперед вони слугували підкресленню величі та значимості радянської держави.

Пам’ять про Голокост як зброя гібридної війни

Однією з цілей російського вторгнення було проголошено "денацифікацію України" – ліквідацію "режиму, який глорифікує нацистських поплічників", що автоматично означає співвідповідальність за Голокост. Надалі трагедії сучасної війни почнуть затьмарювати у пам'яті людей трагедії ХХ сторіччя. Це призведе до абсолютно іншого виміру конкуренції пам'ятей, яка до цього обмежувалася жертвами тоталітарних режимів минулого.