Завтра в Києві можна буде спробувати "страви" часів Голодомору
2 листопада відбудеться захід "Один день '33-го. Їжа Голодомору", під час якого юнацтво столичної філії Спілки української молоді частуватиме перехожих стравами, які споживали українці під час Голодомору 1932-1933 років.
Про це "Історичній Правді" повідомили організатори заходу.
Діти пригощатимуть усіх охочих, аби спонукати пересічних людей пам'ятати про геноцид. Серед наїдків:
- затируха - рідке пійло: вода і трішки грубо змеленого борошна (затірка);
- коржаники - тертий буряк і листя;
- блюваки - млинці з гнилої картоплі з домішками;
- волок - варена лобода або інший бур'ян.
Павуки, очерет і лелеки. Що їли українські селяни в 1932-33 роках
Події передуватиме прес-конференція з нагоди презентації схваленої Міністерством освіти книги для дітей про Голодомор "Зернятко надії" - збірки художніх творів, де відібрані за допомогою педагогів і психологів-консультантів прозові та поетичні твори допоможуть дитині дізнатися про Україну 1932-1933 років.
Ви зустрінетесь із авторами книги, які розкажуть про спробу допомогти дорослим провести дитину через ті страшні часи, не травмуючи її психіки страшними подробицями та недосяжними для дитячого розуміння поняттями.
Дата і час зустрічі: 2 листопада 2011 р. об 11.00
Місце: м. Київ, вул. Ярославів Вал 9.