АНОНС: Презентація книги Пйотра М. Маєвського "Коли спалахне війна? 1938. Аналіз кризи"

5 жовтня у Львові відбудеться презентація нової книжки видавництва "Локальна історія" - "Коли спалахне війна? 1938. Аналіз кризи" Пйотра М. Маєвського.

У книжці йдеться про те, як демократичний Захід у 1938 році намагався уникнути великої війни, але заохочував агресора до дії. Мюнхенська угода стала кульмінацією політики умиротворення, брутально знищивши суверенітет молодої Чехословацької Республіки на догоду ілюзорному миру.

Пйотр М. Маєвський майстерно аналізує міжнародну кризу, у яку світ занурився напередодні Другої світової війни. Ледь не щоденна реконструкція подій, надзвичайна увага до деталей, залаштункові розмови політиків, протистояння розвідок, аналіз психотипів головних дійових осіб, їхня сила та безсилля витворюють динамічний сюжет, у якому напруга зростає із кожною сторінкою. Читач стає очевидцем і разом з протагоністами переживає увесь буремний 1938 рік, опиняючись у вирі політичного трилера, на жаль, з відомим фіналом.

Пйотр М. Маєвський – професор історії, один із найпопулярніших майстрів історичного нон-фікшну у Польщі. Це перший переклад його праці українською мовою.

Подія проходитиме у рамках Львівського Форуму видавців.

Учасники презентації:

Пйотр Маєвський – автор книжки, доктор габілітований, професор Варшавського університету,

Андрій Павлишин – перекладач книги

Віталій Михайловський – науковий редактор книги, доктор історичних наук

Віталій Ляска – головний редактор видавництва "Локальна історія"

Придбати книгу Пйотра М. Маєвського "Коли спалахне війна? 1938. Аналіз кризи" можна на сайті видавництва.

Коли: 5 жовтня (субота), 17.00

Місце зустрічі: Львівська обласна бібліотека для юнацтва імені Романа Іваничука (площа Ринок, 9). 

 

Історик, сержант ЗСУ Володимир Бірчак "Клап": Усі мої предки були борцями визвольних змагань. Тепер вони стоять за спиною свого найменшого бійця

Володимир Бірчак – відомий історик, журналіст, сценарист, заступник редактора видання "Історична правда", керівник академічних програм Центру досліджень визвольного руху. Працював заступником директора Галузевого державного архіву СБУ, доклав чимало зусиль для декомунізації в Україні, особисто брав участь у розробці змін до законодавства, яке тепер гарантує доступ до архівів КДБ. А з перших днів повномасштабного вторгнення Росії у 2022-му мобілізувався до лав ЗСУ та став кулеметником на позивний "Клап".

Чернівці-1989. За лаштунками першої "Червоної Рути"

35 років тому у Чернівцях відбулася подія, що змінила культурний ландшафт нашої країни. Незалежність України почалася із співочої революції на стадіоні "Буковина" та виверження нової непідцензурної музики – музики протесту.

Омофор єднання. Чому порятунок Царгорода від русів став святом для киян і українців загалом

Як виникло церковне Свято Покрови й чому воно стало святом військових.

Антон Дробович: "Пам'ять — це поле для справедливості"

Публічне інтерв’ю з головою Інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.