Пам'ятник композитору Миколі Леонтовичу з Покровська евакуюють до Вінниці

У Покровську демонтували пам'ятник композитору Миколі Леонтович, щоб евакуювати до Вінниці.

Про це розповіла "Суспільне Донбас" заступниця начальника Покровської військової адміністрації Маргарита Ідрісова.

Демонтаж скульптури Леонтовича тривав кілька днів. Остаточно пам'ятник демонтували 3 серпня. Встановлять пам'ятник з Покровська у парку ім. Леонтовича у Вінниці.

"Ми пам'ятаємо всі, що жив і творив Леонтович в місті Вінниця. І встановлення пам'ятника саме в парку ім. Леонтовича — це доречно. І він буде приносити користь і вінничанам, і нашим покровчанам, які релокувалися у місто Вінниця", — зазначила Маргарита Ідрісова.

Скульптуру композитора в центрі Покровська встановили у 2018 році. Микола Леонтович, автор колядки "Щедрик", жив та працював у Покровську з 1904 по 1908 роки.

 

"Важливо не робити з пам’яті божество", - Євгеній Стасіневич

Публічне інтерв'ю з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Отруєння. Фрагменти книжки Віктора Ющенка"Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті"

Фрагменти автобіографічної книжки третього Президента України.

Андрій Бандера. Батька – за сина

У справі оперативної розробки Степана Бандери, яка зберігається в архівних фондах Служби зовнішньої розвідки України, є низка документів, які стосуються його батька – отця Андрія. Це драматична історія того, як чекісти перекладали свою ненависть до одного з лідерів українського визвольного руху на його близьких родичів.

"Примус до підданства". Перша спроба

"В ліжку з ведемедем. Сусідство з Росією як історичний виклик" - таку назву має нова книжка Олексія Мустафіна, що готується до виходу у видавництві "Фабула". Є в ній глава, присвячена експансії Російської імперії на Кавказі. Зокрема, й в часи правління у Картлі Іраклія II – царя, якому нинішня влада Грузії хоче встановити пам'ятник у своїй столиці. Чому ця ініціатива викликала таке обурення можна зрозуміти із фрагменту книжки, люб'язно наданому "Історичній правді" Олексієм Мустафіним.