АНОНС: Міжконфесійний молитовний захід на вшанування жертв Бабиного Яру

29 вересня — День пам'яті жертв Бабиного Яру.

Про це інформує УІНП.

Цього року ми вшановуємо 83-ті роковини від початку масових розстрілів, які відбулися 29-30 вересня 1941 року. Щоб зберегти пам'ять про трагічні події в Бабиному Яру, Світовий Конґрес Українців та Український інститут національної пам'яті запрошують вас долучитися до міжконфесійного молитовного заходу.

На заході будуть присутні представники християнських та іудейських громад, органів влади та громадськості. Разом ми згадаємо жертв Бабиного Яру та вшануємо їх пам'ять хвилиною мовчання та покладанням лампадок і символічних камінців.

Коли: 29 вересня 2024 року о 16:00

Де: Національний історико-меморіальний заповідник "Бабин Яр", біля пам'ятника "Менора"

 

Антон Дробович: "Пам'ять — це поле для справедливості"

Публічне інтерв’ю з головою Інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Володимир Кубійович. На карту поставлено все…

Те, що Володимир Кубійович, визначний український географ, енциклопедист, громадсько-політичний діяч, став об'єктом уїдливих викривальних памфлетів Ярослава Галана, уже свідчить про особливу прискіпливу увагу до нього нквс/мдб як до затятого "українського буржуазного націоналіста". Але не лише памфлети і статті в "Радянській Україні", "Вістях з України" та інших газетах були головними знаряддями радянських спецслужб і комуністичної пропаганди проти українського науковця.

"Важливо не робити з пам’яті божество", - Євгеній Стасіневич

Публічне інтерв'ю з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Отруєння. Фрагменти книжки Віктора Ющенка"Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті"

Фрагменти автобіографічної книжки третього Президента України.