АНОНС: Презентація книжки "Слобожанська історія" Максима Віхрова

17 вересня у Києві відбудеться презентація книжки "Слобожанська історія" журналіста, письменника Максима Віхрова, що вийшла у видавництві "Дух і літера".

У своїй новій книзі журналіст, письменник Максим Віхров розповідає про північну частину Луганщини, котра сусідить з Донбасом, але ніколи не була його частиною, бо завжди належала до Слобожанщини. Реконструюючи долю трьох поколінь своїх предків, автор розповідає про цей край, а також про людей, які там жили, звідкіля вони там з'явилися, про що їм мріялося і як велося у страшній круговерті ХХ століття.

"Слобожанська історія" - це також запрошення подивитись на наше минуле через долі конкретних осіб і роздивитись мозаїку їхнього життя. В цій історії є чумаки і козаки, інженери і знахарки, простодушні герої війни і метикуваті колгоспники, а ще денікінці, більшовики, німці, італійці, роми, грузини і навіть один француз. Знайшлося там місце і для Тараса Шевченка, і для Нестора Махна, і для Робінзона Крузо, а також для десятків тих, кого ми зазвичай називаємо "простими людьми".

Співрозмовником Максима Віхрова на презентації буде політолог Максим Майоров.

Коли? 17 вересня о 18:30

Де? Книгарня "Є" (Київ, вул. Лисенка, 3)

 

"Важливо не робити з пам’яті божество", - Євгеній Стасіневич

Публічне інтерв'ю з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Отруєння. Фрагменти книжки Віктора Ющенка"Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті"

Фрагменти автобіографічної книжки третього Президента України.

Андрій Бандера. Батька – за сина

У справі оперативної розробки Степана Бандери, яка зберігається в архівних фондах Служби зовнішньої розвідки України, є низка документів, які стосуються його батька – отця Андрія. Це драматична історія того, як чекісти перекладали свою ненависть до одного з лідерів українського визвольного руху на його близьких родичів.

"Примус до підданства". Перша спроба

"В ліжку з ведемедем. Сусідство з Росією як історичний виклик" - таку назву має нова книжка Олексія Мустафіна, що готується до виходу у видавництві "Фабула". Є в ній глава, присвячена експансії Російської імперії на Кавказі. Зокрема, й в часи правління у Картлі Іраклія II – царя, якому нинішня влада Грузії хоче встановити пам'ятник у своїй столиці. Чому ця ініціатива викликала таке обурення можна зрозуміти із фрагменту книжки, люб'язно наданому "Історичній правді" Олексієм Мустафіним.