УІНП оголошує добір на посаду директора Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам’яті

24 червня завершився трудовий договір Ігоря Кулика на посаді директора Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам’яті.

Про це повідомляє УІНП.

Кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду:

  • Громадянство України.

  • Повна вища освіта підтверджена дипломом спеціаліста або магістра; 

  • Досвід роботи на керівних посадах в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях усіх форм власності не менше трьох років.
  • Досвід роботи з архівними документами або носіями архівної інформації репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років буде перевагою.

    Відсутність обмежень, а саме:

  • Не погашена/ не знята судимість за вчинення умисного злочину;

  • Судове обмеження щодо права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю (рішення суду, що набрало законної сили, щодо позбавлення права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю);

  • звільнення з роботи протягом останніх п'яти років за пп. 2-4, 7, 8 ч.1 ст. 40 та ст. 41 (крім п.5 ч.1) Кодексу законів про працю України;

  • притягнення на підставі обвинувального вироку, що набрав законної сили, до кримінальної відповідальності за вчинення корупційного злочину.

Професійні навички та досвід:

  • стаж роботи на посадах загального/вищого керівництва (управління організаціями; окремими структурними підрозділами, проєктами) не менше 2 років протягом останніх 8 років;

  • вільне володіння державною мовою.

Претенденти на посаду повинні протягом терміну, встановленого умовами проведення добору, подати наступний перелік документів шляхом надсилання електронних копій (скан-копій) оригіналів паперових документів, завірених особистим підписом та позначкою "згідно з оригіналом" на електронну адресу: uinp@memory.gov.ua із зазначенням у темі листа: "На добір на посаду директора ГДА УІНП": 

  1.  Заява на участь у доборі на посаду директора ГДА УІНП (зразок заяви);

  2. Копія паспорту;

  3. Копія диплому про вищу освіту;

  4. Копія трудової книжки;

  5. Копія військово-облікового документа (для військовозобов'язаних);

  6. Резюме у довільній формі, із висвітленням відповідного професійного досвіду та обов'язковим зазначенням актуальних контактних даних претендента – мобільного телефону та електронної адреси; 

  7. Згода на збір та обробку персональних даних (згода).

Документи приймаються з  25 липня по 09 серпня 2024 року. 

Детальніше про вакансію за посиланням.

21 червня відбулася пресконференція директора Архіву національної пам'яті Ігоря Кулика, присвячена його п'ятирічній діяльності на цій посаді. "Історична правда" опублікувала підсумки діяльності Архіву національної пам'яті за 5 років.

 

Теми

Отруєння. Фрагменти книжки Віктора Ющенка"Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті"

Фрагменти автобіографічної книжки третього Президента України.

Андрій Бандера. Батька – за сина

У справі оперативної розробки Степана Бандери, яка зберігається в архівних фондах Служби зовнішньої розвідки України, є низка документів, які стосуються його батька – отця Андрія. Це драматична історія того, як чекісти перекладали свою ненависть до одного з лідерів українського визвольного руху на його близьких родичів.

"Примус до підданства". Перша спроба

"В ліжку з ведемедем. Сусідство з Росією як історичний виклик" - таку назву має нова книжка Олексія Мустафіна, що готується до виходу у видавництві "Фабула". Є в ній глава, присвячена експансії Російської імперії на Кавказі. Зокрема, й в часи правління у Картлі Іраклія II – царя, якому нинішня влада Грузії хоче встановити пам'ятник у своїй столиці. Чому ця ініціатива викликала таке обурення можна зрозуміти із фрагменту книжки, люб'язно наданому "Історичній правді" Олексієм Мустафіним.

Світоглядні орієнтири ОУН: приклад Ярослава Стецька

Історик Микола Гаєвой загинув на війні 27 серпня 2024 року. Він навчався в аспірантурі УКУ з історії. Для своєї дисертації обрав політичну біографію Ярослава Стецька. Фрагмент наукової роботи Микола надсилав редакції "Історичної правди". Публікуємо текст Миколи Гаєвого у пам'ять про полеглого Героя.