У Полтаві демонтують радянський танк Т-34

Пам’ятник "Танк Т-34" передадуть до музею.

Таке рішення прийняли на  сесії Полтавської міськради.

Під час II Світової війни ця бойова одиниця взяла участь у штурмі нацистської столиці Берліну. У Полтаві вона опинилася завдяки так званому інструктору кремля по Україні Віктору Зубрицькому. У вересні 2006 року бойову машину армії СРСР встановили на вул. Ковпака (тепер - Героїв ОУН) біля ТРЦ "Екватор", на честь реокупації Полтави.

СБУ відкрило проти Зубрицього провадження одразу за трьома статтями: державна зрада, колабораціонізм та пособництво країні-агресору. 

Пам'ятник "Танк Т-34" перемістять до "Музею важкої бомбардувальної авіації" для поповнення фондів.

 

Антон Дробович: "Пам'ять — це поле для справедливості"

Публічне інтерв’ю з головою Інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Володимир Кубійович. На карту поставлено все…

Те, що Володимир Кубійович, визначний український географ, енциклопедист, громадсько-політичний діяч, став об'єктом уїдливих викривальних памфлетів Ярослава Галана, уже свідчить про особливу прискіпливу увагу до нього нквс/мдб як до затятого "українського буржуазного націоналіста". Але не лише памфлети і статті в "Радянській Україні", "Вістях з України" та інших газетах були головними знаряддями радянських спецслужб і комуністичної пропаганди проти українського науковця.

"Важливо не робити з пам’яті божество", - Євгеній Стасіневич

Публічне інтерв'ю з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Отруєння. Фрагменти книжки Віктора Ющенка"Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті"

Фрагменти автобіографічної книжки третього Президента України.