АНОНС: Презентація четвертого видання книги "Історія ядерного роззброєння України"

18 червня у Львові відбудеться зустріч з народним депутатом України п’яти скликань Юрієм Костенком. Він презентує четверте видання своєї книги "Історія ядерного роззброєння України".

Про це повідомляє ЛОР.

Перше видання книги вийшло у 2015 році накладом 1000 примірників. У 2017 році книгою зацікавився Гарвардський університет, і після детального вивчення та звірки всіх фактів та документів, університет видав книгу англійською мовою у двох варіантах, один з яких — посібник для студентів політології Гарварду.

Четверте видання "Історії ядерного роззброєння України" є відповіддю на зростання популярності книги в Україні і світі.
Дослідження видане на основі документів, зокрема, секретних, а також публікацій у західних, російських та українських ЗМІ, невідомих загалові фактів про кулуарну частину процесу від безпосереднього учасника подій.

Історію відмови від третього у світі ядерного потенціалу автор виклав у контексті становлення державних інституцій України у перші три роки незалежності, "гри в дві руки" з боку США й Росії, а також "громадянської війни" в коридорах української влади - між новою та пострадянською генераціями політиків.

На презентації можна буде придбати книгу з автографом Юрія Костенка за донатний внесок на перемогу. Кошти, виручені від продажу книги, автор передасть на потреби ЗСУ.

Коли: 18 червня, 18:00

Де: Львівська обласна бібліотека для юнацтва ім. Романа Іваничука, пл. Ринок, 9. 

 

Антон Дробович: "Пам'ять — це поле для справедливості"

Публічне інтерв’ю з головою Інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Володимир Кубійович. На карту поставлено все…

Те, що Володимир Кубійович, визначний український географ, енциклопедист, громадсько-політичний діяч, став об'єктом уїдливих викривальних памфлетів Ярослава Галана, уже свідчить про особливу прискіпливу увагу до нього нквс/мдб як до затятого "українського буржуазного націоналіста". Але не лише памфлети і статті в "Радянській Україні", "Вістях з України" та інших газетах були головними знаряддями радянських спецслужб і комуністичної пропаганди проти українського науковця.

"Важливо не робити з пам’яті божество", - Євгеній Стасіневич

Публічне інтерв'ю з літературним критиком Євгенієм Стасіневичем у рамках виставки ГОЛОСИ Музею "Голоси Мирних" Фонду Ріната Ахметова.

Отруєння. Фрагменти книжки Віктора Ющенка"Недержавні таємниці. Нотатки на берегах пам’яті"

Фрагменти автобіографічної книжки третього Президента України.