29 грудня 2010
Тексти

Галицькі феміністки 1930-х: нацистське "Кухня-Церква-Діти" не для нас

"Союз українок", очолюваний професором і законодавцем Міленою Рудницькою, нараховував 60 тисяч членкинь і був, пропорційно до кількості населення, найбільшою жіночою організацією у Європі. Це вам не який-небудь "ФЕМЕН"...

Митра і шабля. Як Сагайдачний врятував православну церкву

У 1620-му гетьман Сагайдачний разом із вселенським патріархом відновили православну ієрархію в Україні. Через 30 років ця детективна історія призвела до утворення світської держави Хмельницького.
Коротко

Сталіну у дворі офісу КПУ повернули голову

Пам'ятник Йосипу Сталіну, розташований на території обласного комітету Компартії в Запоріжжі, відновлений.

В Ізраїлі оцифрують усі єврейські газети з ХІХ століття

Національна бібліотека Ізраїлю та Тель-Авівський університет запустили проект "Історична єврейська преса", для якого сканують і завантажують в інтернет сотні тисяч сторінок з єврейських газет, починаючи з ХІХ століття і до наших днів.

Герман каже, що не пропонувала віддати Софію Київську Московському патріархату

Заступник глави Адміністрації Президента Ганна Герман спростовує повідомлення деяких ЗМІ про нібито її пропозицію приєднати Національний заповідник "Софія Київська " до Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Тернопільська влада рекомендує вшанувати Бандеру

У Тернопільській області 1 січня 2011 офіційно відзначать 102-у річницю з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери, повідомляє прес-служба ВО "Свобода" у середу.