23 липня 2020
Тексти

Хабаровськ – дух свободи Нової України

Хабаровськ у 1917-1922 роках був ключовим центром «Нової України» - співмірної за площею до європейської України. Тут діяли потужна українська громада, школи, кооперація. Видавались українські газети і, навіть, формувалось частини українського війська. А у 1930-х роках Хабаровськ став центром українізації Далекого Сходу.
Коротко

У Трампа використали фото з Революції Гідності для ілюстрації хаосу та насильства

Президент США Дональд Трамп використав у своїй виборчій рекламі зображення з подій на Євромайдані у Києві 2014 року, щоб проілюструвати, як виглядає насильство.

У лісі біля Івано-Франківська знайшли бункер часів Першої світової війни. ВІДЕО

У “Чорному лісі” неподалік Івано-Франківська розкопують бункер часів Першої світової війни. Знайшли його працівники КП “Пам’ять”ще півтора року тому, коли шукали поховання жертв комуністичного та нацистського терору.

Перші динозаври були невеличкими і полювали на комах

Динозаврів зазвичай вважають гігантськими істотами, але нове дослідження свідчить про те, що починали вони як зовсім невеличкі створіння.

Кулеба прокоментував вирок керівнику Юрію Дмитрієву: Це війна з правдою про Україну

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що вирок російському історику Юрію Дмитрієву безпосередньо стосується й України, є війною з правдою про історію України у складі СРСР.

Нацбанк випустить пам'ятну монету з нагоди 250-річчя Запоріжжя

Нацбанк запланував випуск пам’ятної монети "Славетне місто Запоріжжя”.