21 вересня 2020
Тексти

Золото Ізраїлю із Києва

Уродженка Києва Ґолда Меїр ще в дитинстві переїхала до Америки, де долучилася до партії трудових сіоністів. У 1917 році Британія в Декларації Бальфура оголосила, що Корона докладе всіх зусиль до створення національного осередку для єврейського народу в Палестині, що відкрило шлях до імміграції євреїв та здійснення мрії Ґолди — власноруч долучитися до розбудови єврейської держави.
Коротко

Вчені НАНУ відреагували на інтервʼю академіка Гончарука про появу життя на Землі

Академіки та вчені Національної академії наук України відреагували на інтервʼю претендента на пост президента НАНУ академіка Владислава Гончарука. Вони вважають його висловлювання антинауковими і шкідливими для репутації академії наук.

У Єгипті археологи виявили 27 стародавніх саркофагів

У Єгипті, поблизу селища Саккара, неподалік від Каїра, вчені знайшли 27 стародавніх саркофагів, які імовірно датуються I-II століттями до Р.Х.

Одеська кіностудія представила трейлер фільму "Фортеця Хаджибей". ВІДЕО

Одеська кіностудія представила офіційний трейлер створеного за підтримки Держкіно повнометражного фільму режисера Костянтина Коновалова "Фортеця Хаджибей".

У Румунії знайшли вкрадені з Британії перші видання Галілея та Ньютона

Близько 200 цінних старовинних книг вартістю в 3,2 мільйона доларів, які були вкрадені зі складу в Лондоні, виявили під підлогою будинку в одному з румунських сіл.

АНОНС: У Національному музеї історії України відбудеться виставка "Золото Поділля: історія народів"

Відбулося укладання договору про експонування в Національному музеї історії України виставки із зібрання Вінницького обласного краєзнавчого музею «Золото Поділля: історія народів».