19 червня 2020
Тексти

Націоналізм у спадщині Ольґерда Бочковського

Сучасна здорова боротьба за національне відродження й расову рівність – це не примха історії, а неминучий поступ людства. На перешкоді цьому поступу стоять ті, хто, здобувши собі переваги, не жаліють зусиль для того, щоб не допустити до світового життя так звані неісторичні й плебейські народи, всіляко компрометуючи їх і не зупиняючись перед наклепами на їхні зусилля.
Коротко

У Сан-Франциско демонтували пам'ятник Колумбу

Місцева влада заявила, що "дії першовідкривача не заслуговують шанування".

Скам’янілість під назвою "Штука" виявилася яйцем, якому 68 мільйонів років. ФОТО

Знайдена в Антарктиді таємнича викопна скам’янілість розміром із футбольний м’яч, яку вчені прозвали The Thing (Штука), виявилася яйцем із м’якою шкаралупою.

На аукціоні в Парижі продали лист Ван Гога і Гогена, де описувались відвідини борделів

На аукціоні Drouot у Парижі продали лист, написаний художниками Вінсентом Ван Гогом і Полем Гогеном, у якому вони описували свої відвідини борделів.

МКІП повернуло під своє управління три замки й ще низку об’єктів – Ткаченко

Міністерству культури та інформаційної політики вдалося повернути під своє управління Підгорецький, Олеський, Золочівський замки та низку інших важливих об'єктів культурної спадщини.

Гра This War of Mine стане частиною шкільної програми Польщі. ВІДЕО

Антивоєнний симулятор виживання This War of Mine польської студії 11 bit studios стане частиною шкільної програми у Польщі та буде включена до списку позакласного читання для всіх старшокласників, яким виповнилося 18 років.

Дві брили з петрогліфами віднайшли в Карпатах. ФОТО

Турист Василь Фіцак разом з друзями віднайшов дві брили з петрогліфами (зображення на кам’яній основі).