18 березня 2020
Тексти

Олександр Зінченко: чи можливий українсько-польський історичний діалог?

Польща має спільну проблему з Росією: їхнє бачення України і справжня Україна – це дві великі різниці. Сьогодні Київ має з Варшавою ті ж самі перепони, що і з Москвою: упередження, кліше, невідповідність реаліям. А тому, які б кроки українська влада не робила би назустріч польській – це не закінчиться жодним конструктивом. Бо Варшава не виконала своє домашнє завдання зі спростування упереджень щодо України.
Колонки

Микола Гаєвой: «Desiderata» Люби Гаращак: штрихи до ролі жінки крізь призму націоналізму

Березень щороку стає часом, коли дискусії про рівноправність жінок та фемінізм загострюються в українському суспільстві. І хоча значна частина сучасних націоналістів відхрещуються та навіть бореться з ідеями фемінізму, вважаючи їх «зовнішньо занесеними», емансипаційні ідеї були внутрішньо присутні в націоналістичному русі.
Коротко

Новий Гендиректор НМІУ розповів про власне бачення розвитку установи

У вівторок, 17 березня, у перший день своєї роботи на новій посаді генеральний директор Національного музею історії України Федір Андрощук зустрівся з керівниками структурних підрозділів музею. Новий керівник виклав власне бачення стратегічних напрямків роботи та подальшого розвитку установи.

У Києві з'явилась зупинка швидкісного трамвая Олекси Тихого

У Києві зупинку швидкісного трамвая "Польова" перейменовано на станцію "Олекси Тихого".

У Шотландії натрапили на бункер "таємної армії" Черчилля. ФОТО

На півдні Шотландії під час санітарної вирубки дерев у лісі робітники виявили секретний бункер часів Другої світової війни.

У Британії пограбували галерею Оксфордського університету. ФОТО

Невідомі проникли в галерею Крайст-Черч при Оксфордському університеті й викрали три картини XVI і XVII століть. Сумарна вартість картин становить близько £ 10 мільйонів ($ 12,3 мільйона).

Відсутність туристів перетворила воду у каналах Венеції на кришталево чисту. ФОТО. ВІДЕО

У Венеції відсутність туристів через пандемію коронавірусу несподівано позитивно вплинула на чистоту каналів: рух моторних човнів припинився і канали, за словами місцевих, стали чистішими, ніж будь-коли.