16 березня 2020
Колонки

Олександр Зінченко: Іем. Як соціальна відповідальність зупинила чуму

Соціальна відповідальність – найкращі ліки проти епідемії. У місцевості Іем це зрозуміли ще у XVII столітті. Для них цей вибір означав іще й самопожертву. Тобто жертвою могло стати власне життя та життя найближчих.

Юрій Рудницький: Голокост і міндобрива. “Живий щит” з шести мільйонів мертвих

Меморіал Голокосту “Яд-Вашем" сором'язливо вибачався за свої загравання з Володимиром Путіним. Його керівники зрозуміли, що репутація установи, що покликана зберігати пам’ять про шість мільйонів жертв нацистських злочинів, виглядає підмоченою.
Коротко

Столичні митники вилучили 9 археологічних артефактів у посилці до Британії. ФОТО

Предмети археології, які є артефактами пшеворської та черняхівської археологічних культур, а також часів Київської Русі, митниками вилучені під час перевірки міжнародного поштового відправлення, яке прямувало з Києва до Великобританії.

В Україні учасників Другої світової нагороджуватимуть новою медаллю. ФОТО

Пам'ятну медаль, якою нагороджуватимуть ветеранів, що брали участь у Другій світовій війні, представили в Києві.

У Мексиці археологи знайшли найдревніший "футбольний" майданчик. ФОТО

У Мексиці археологи на місці розкопок столиці одного з царств племені майя виявили найдревніший майданчик для ігор із м'ячем.

МКМС підписало меморандум про співпрацю з істфаком КНУ ім. Шевченка

Міністерство культури, молоді та спорту України підписало меморандум про співпрацю з історичним факультетом Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Колібрі часів мезозою. Вчені знайшли в бурштині череп найменшого "динозавра". ВІДЕО

Усередині шматка бурштину з північної частини М’янми, вік якого 99 млн років, знайшли череп завдовжки всього 7,1 міліметра.