10 квітня 2020
Тексти

Година папуги. 13 квітня та інші нещасливі дні

З Єрусалима до Лондона полетіла шифрограма. І незабаром Черчилль почув від Сікорського: "Я маю докази того, що Радянський уряд вбив 15 тисяч польських офіцерів і інших військовополонених, які знаходилися у радянських таборах, і що вони були поховані у величезних могилах у лісах, насамперед, неподалік Катині".
Колонки

Василь Боднар: Російський режим продовжує політику вбивць Катині

І тоді, і тепер Росія нав’язує світу свій фейковий образ «рятівника» і «визволителя». І тоді, і тепер Москва однаково намагається зняти із себе відповідальність за вчинені злочини.
Коротко

В архівах виявили невідомі вірші Максима Рильського

19 березня класику української літератури Максиму Рильському виповнилося 125 років. З нагоди ювілею академічний журнал «Слово і Час» опублікував сенсаційну знахідку — два невідомі вірші поета та чотири його листи до різних адресатів, що так само становлять надзвичайну цінність для істориків літератури.

Археологи відкрили раніше невідому частину храму Рамзеса II

Єгипетські і американські археологи виявили в Абідосі раніше невідомі складські приміщення знаменитого храму Рамзеса II, а також ритуальні дари, заховані в його основі перед будівлею.

Реставратори відновили знамено доби Української Революції. ВІДЕО

Реставратори Національного музею історії України повернули до життя унікальну пам'ятку часів Української Революції 1917–1921 рр. – знамено Українського Запорізького Полку.

Вчені розповіли таємницю стародавніх прикрашених яєць. ФОТО

Якби ви захотіли подарувати екстравагантний подарунок десь 5000 років тому, ваш вибір міг зупинитися на яйці страуса.

АНОНС: Марафон лекцій до історії пандемії від LEGIO.Live

LEGIO Historica повертається. Організатори пропонують новий проект "LEGIO.LIVE" і у першому випуску поговорять про історію пандемій.