8 жовтня 2020
Тексти

Бабин Яр як іспит для української політики пам’яті

Символічне ж значення Бабиного Яру є наднаціональним: наскільки Аушвіц є символом знищення євреїв Західної Європи, наскільки Бабин Яр є символом знищення українського, і ширше – східноєвропейського єврейства. І гарантувати його належне вшанування має українська держава, незалежно від прізвищ її очільників.
Колонки

Анастасія Рінгіс: Емоційна ідея України. Розвиток між болем і любов’ю

Коли ми починаємо краще розуміти, хто ми такі. І чому ми саме такі.
Коротко

АНОНС: Дискусія "Революція на граніті: де взялись і куди подались її творці"

У фокусі дискусії – студентський рух і діячі, які з нього вийшли.

У Гонконзі чоловік за $65 купив крадений сувій Мао Цзедуна

У Гонконзі поліція виявила у чоловіка вкрадені частини каліграфічного сувою колишнього лідера Китаю Мао Цзедуна, який він придбав за $65. При цьому експерти оцінюють цей сувій у $300 мільйонів.

МКІП рекомендують включити борщ до Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини

Експертна рада питань нематеріальної культурної спадщини при Міністерстві культури та інформаційної політики рекомендує відомству включити до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини український борщ та ще 4 елементи.

На Christie's продали скелет тиранозавра за рекордні $ 31,8 мільйона

На аукціоні Christie's в Нью-Йорку продали майже повний скелет тиранозавра рекса, на ім'я Стен, за рекордні 31,8 мільйона доларів.

Президентом Національної академії наук став академік Загородній

Президентом Національної академії наук України обрали директора Інституту теоретичної фізики академіка Анатолія Глібовича Загороднього.