26 березня 2012
Колонки

Олександр Ластенко: Неугодний Сікорський

Дивна ситуація: надання імені Данила Галицького аеропорту "Львів" і імені Сергія Прокоф’єва аеропорту "Донецьк" - своєчасне, а надання імені Ігоря Сікорського аеропорту "Бориспіль" - несвоєчасне. Здавалося б, надати "Жулянам" ім’я Корольова, а "Борисполю" - Сікорського, і без зайвих вигадок і витрат позиціонуй y світі Україну як велику аерокосмічну державу…
Коротко

Розпочався прийом заявок на участь у школі з єврейської історії

До 1 квітня 2012 р. триває прийом заявок на участь у Літній школі з єврейської історії та культури Центрально-Східної Європи.

У КИЄВІ БУДЕ МУЗЕЙ ШЕСТИДЕСЯТНИКІВ - ПОПОВ

До кінця цього року в Києві планується відкрити Музей шістдесятників. Він розміститься на 400 кв.м. у будівлі на вулиці Гончара, 33 - де колись помер Петро Столипін, а зараз розташовано офіс Народного Руху.

НБУ вводить в обіг пам'ятну монету "Петро Калнишевський"

Нацiональний банк України з 29 березня 2012 року вводить в обіг пам'ятну монету "Петро Калнишевський" номiналом 10 гривень.

У Львові на місці контабору хочуть зробити хостел?

На погодженні виконавчих служб Львівської міськради перебуває проект ухвали про погодження реконструкції табірної кухні колишнього концтабору "Шталаг-328" під хостел.

У Литві оприлюднено список резервістів КГБ

У списку, представленому Центром дослідження геноциду і опору громадян Литви - 238 прізвищ резервістів КДБ, переважно молодших офіцерів, які свого часу перебували в резерві Комітету державної безпеки (КГБ) Литовської РСР.