19 січня 2012
Тексти

Кіно про українця, який став вождем індіанців. Враження (ФОТО)

В четвер вийшов у прокат "Той, Хто Пройшов Крізь Вогонь" - фільм про українського льотчика, який після Другої Світової потрапив до Канади і став вождем тамтешнього індіанського племені. "Історична Правда" знайшла фото Івана Даценка - прототипа головного героя.
Коротко

Дем'янюк хоче судитися за те, що його назвали злочинцем до вироку

Іван Дем'янюк, засуджений у Німеччині за воєнні злочини нацистів, просить у німецької влади фінансову допомогу, щоб подати в суд на газету за наклеп на нього.

Львівський суд не дав зруйнувати пам'ятник Радянській армії

Галицький районний суд Львова відхилив позов представників Української республіканської партії (УРП) до Львівської міськради з приводу демонтажу Монумента бойової слави Радянської армії.

11 з 15 православних ієрархів Болгарії були агентами спецслужб

Більшість членів синоду Болгарської православної церкви працювали на службу безпеки соціалістичної Болгарії. Дехто з них був штатним працівником зовнішньої розвідки, інші підпорядковувалися відділу, який боровся з "ідеологічними диверсіями".

У Будинку вчителя нагородять переможців конкурсу родинної історії

25 січня 2012 року об 11 годині у лекційній залі Київського міського будинку вчителя (ауд. 103, вул. Володимирська, 57, м. Київ) відбудеться презентація робіт-переможців Всеукраїнського конкурсу мультимедійних проектів "Врятувати від забуття".

Ставку Гітлера здають в оренду

Головна ставка Адольфа Гітлера "Вольфсшанце" ("Вовче лігво"), розташована на території сучасної Польщі, здається в оренду.

Мінкульт відкриє пам'ятну дошку керівнику кіношників УРСР

В четвер, 19 січня о 14:00 у київському Будинку кіно відбудеться урочисте відкриття меморіальної дошки Тимофію Левчуку з нагоди 100-річного ювілею від дня його народження.