17 червня 2013
Тексти

Норман Дейвіс: "Іде вибірковість: поляки - жертви геноциду, інші - ні"

"Геноцид - політичне питання. Іде вибірковість: ми – жертви геноциду, інші - ні. Але тут немає невинних груп... УПА мала блискучі сторінки своєї історії. І не всі солдати УПА відповідальні за злочин. І не тільки поляки є жертвами".
Колонки

Арсен Зінченко: "Фашизм": 80 років на службі у режиму. Історія використання

У 1930-х роках Сталін використовував термін "фашизм", щоб знищувати своїх політичних опонентів. "З особливою силою закипає великий народний гнів проти троцькістсько-бухарінських, націоналістичних агентів фашизму".
Коротко

АНОНС: телевізійна ІП - про "український фашизм". ВІДЕО

18 червня у черговій телепрограмі ІП ретельно аналізуватиме, чи є у нині чинної влади бодай найменші науково обґрунтовані причини звинувачувати неприхильних до владного курсу українців у намаганні "відродити фашистські тенденції".

В Петербурзі грають на радянських автоматах по 15 копійок. ФОТО

Філія московського музею радянських ігрових автоматів, в якому зібрано близько тридцяти унікальних експонатів, що дозволяють зануритися в світ азарту всього за 15 радянських копійок, відкрилась в суботу в Петербурзі.

Помер директор Інституту археографії та джерелознавства НАНУ

На 87 році помер член-кореспондент Національної академії наук України, директор Інституту української археографії та джерелознавства ім. Грушевського НАНУ Павло Сохань.

У Києві - виставка фото епохи застою. Фотограф розшукав і персонажів

Міжнародний фестиваль візуальної культури "Візії" представляє головну фестивальну виставку – "Дзеркало Архіву" німецького документаліста Бурхарда фон Хардера.

На Черкащині на постамент від Кірова встановили погруддя Гонти

У Черкаській області в селі Жаботин Кам’янського району погруддя гайдамаці, ватажку Коліївщини Іванові Гонті встановили на постамент, що залишився від пам’ятника комуністу Сергію Кірову.

У київському планетарії відкривається Музей історії моди

18 червня у київському планетарії відкривається виставка Музей історії моди - це приватна колекція старовинного дамського одягу і аксесуарів.

Британський історик Дейвіс: "Суперечки про геноцид на Волині непотрібні"

Британський історик, автор книг "Європа. Історія" та "Боже ігрище: історія Польщі", професор Норман Дейвіс вважає недоречним запровадження терміну "геноцид" щодо вбивств поляків під час подій на Волині у 1943-му. Він також закликав пам’ятати про жертви з української сторони.

З музею в Софії вкрали гітлерівський прапор

Полковий гітлерівський трофейний прапор часів Другої світової війни вкрадено з Національного військово-історичного музею в Софії.