15 березня 2013
Тексти

Роман Офіцинський: "З Карпатської України для нас почалася Друга світова"

"На виборах 1939 року "Українське народне об’єднання" отримало 92% голосів. Ці вибори не проходили, як зазвичай, під покровом корупції і дармової горілки. Продаж алкоголю був заборонений. Все це потрапило на шпальти західних ЗМІ..."
Коротко

У Києві відбулася конференція архівістів

У Центральному державному архіві-музеї літератури і мистецтва відбулася наукова конференція з міжнародною участю "Архівознавство та джерелознавчі галузі знань: проблеми взаємодії на сучасному етапі".

ОДЕСЬКИХ УЧИТЕЛІВ ЗМУШУЮТЬ ЦЕНЗУРУВАТИ ШКІЛЬНІ БІБЛІОТЕКИ?

Директори одеських шкіл отримали наказ вилучити зі шкільних бібліотек матеріали, що не відповідають політиці керівництва країни.

У Львові - дискусія про роль кіно в руйнуванні радянських міфів

У Національному музеї-меморіалі "Тюрма на Лонцького" — дискусія "Роль кінематографу в руйнуванні радянських історичних міфів" та показ тематичної програми мандрівного фестивалю кіно "Криваві совєти".

До ювілею Невського під Псковом відкриють музей-заповідник

Влада Псковської області планує до 800-річчя з дня народження Олександра Невського (2020 рік) відкрити в Гдовському районі регіону музей-заповідник "Льодове побоїще".

У Севастополі колишній туалет перетворять на музей воїнів-афганців

Голова Севастопольської організації Української Спілки ветеранів Афганістану Олександр Пермінов попросив у глави Севастопольської міськдержадміністрації Володимира Яцуби виділити під розміщення музею воїнів-інтернаціоналістів приміщення колишнього громадського туалету.

У Харкові може з'явитися політехнічний музей

Харківські вчені запропонували заснувати політехнічний музей, в якому діятиме постійна експозиція про академіка Володимира Вернадського.