14 листопада 2011
Тексти

"Люди мають знати все, що було, а не тільки те, що приємно чути"

Гостями чат-конференції "Телекритики" стали Вахтанг Кіпіані і Павло Солодько - редактори інтернет-проекту "Історична правда", який у жовтні відсвяткував річницю своєї діяльності. За перший рік існування на сайті побувало понад 4,5 млн читачів, які переглянули 11 мільйонів сторінок...
Коротко

УКРАЇНА НЕ ПРИЄДНАЄТЬСЯ ДО УГОДИ СНД ПРО ЗАСЕКРЕЧЕННЯ АРХІВІВ СРСР

Україна не приєднуватиметься до Угоди про порядок перегляду ступеня секретності даних з архівів колишнього СРСР, підписаної низкою пострадянських держав.

Конкурс статті про Голодомор. Приз - 1000 доларів

З 14 листопада до 8 грудня 2011 року проводиться конкурс текстів "Приз Ґарета Джоунза". Організатори обіцяють широко трактувати заявлену тему конкурсу, котра згадує про двох західних журналістів - Ґарета Джоунза, який проїхався голодною Україною, описавши побачені жахіття, і Волтера Дюрaнті, який заперечував голод і хвалив Сталіна.

Мер Запоріжжя перевірить, чи є бюст Сталіна законним

Голова Запорізької міської ради Олександр Сін доручив юридичній службі міськради до 20 листопада провести експертизу законності встановлення погруддя Йосипа Сталіна біля будівлі запорізького обласного комітету Компартії України.

Історичний будинок біля Художнього музею знесуть заради 10-поверхівки

Заради будівництва 10-ти поверхового адміністративного будинку знесуть двоповерхову історичну будівлю поруч з Національним художнім музеєм України по пров. Музейному, 8-А, яку позбавили статусу пам’ятки.

Анонс: лекція Кіпіані "Формування історичної пам'яті в режимі онлайн"

Книгарня "Є" запрошує на публічну лекцію Вахтанга Кіпіані "Формування історичної пам'яті в режимі онлайн" в рамках проекту "Новітні тенденції: суспільство, політика, культура".

На фундаменті Десятинної церкви влаштували звалище

Купа гілля, пляшки від пива, пачки від цигарок, упаковки від напівфабрикатів та інше сміття - далеко не повний перелік того, що тепер знаходиться на території незавершених розкопок Десятинної церкви на Старокиївській горі.