13 квітня 2011
Тексти

Війна у війні. УПА і АК без возвеличення і паплюження

Частина польських правих вважає Ґжеґожа Мотику українським націоналістом, їхні прямі опоненти, українські праві, трактують його як польського шовініста. Без таких книжок, без вивчення цих сторінок, без належного вшанування пам'яті жертв цього конфлікту важко було б говорити про діалог та порозуміння.

Львів пострадянський. Місто, про яке не хочуть знати

У 2005 році Сергій Кузьмінський, засновник "Братів Гадюкіних", відвідав Львів і не зміг стримати розчарування: "Как-то по-дурному все вышло. Не надо было нас, детей и внуков оккупантов, из города выживать. Хороший получался все-таки замес - укро-кацапо-жидо-хачико..."
Коротко

На пам'ятник-довгобуд Бандері потрібно ще 2,4 мільйона (ФОТО)

На завершення меморіалу Степанові Бандері необхідно 2,2-2,4 млн грн, заявив під час наради у Львівській обласній раді начальник управління капітального будівництва облради Ярослав Візняк.

Обезголовлювачів Сталіна випустили з-під варти на поруки партії Ющенка

Жовтневий районний суд Запоріжжя випустив з-під арешту членів ВО "Тризуб" на поруки народних депутатів від "Нашої України".

На Волині заборонили збирати гроші на пам'ятник Сталіну

У Луцьку суд заборонив встановлювати агітаційні намети для збору коштів на новий бюст Сталіну в Запоріжжі.

Одеський будинок конструктора Корольова розвалюється

Будинок в Одесі по вулиці Мечникова, 15, в якому в 1922 році навчався легендарний ракетний конструктор Сергій Корольов, доведено до стану непридатності.

ЧОРНІ АРХЕОЛОГИ ПРОДАЮТЬ АРХІВ УПА ЗА 500 ТИСЯЧ (+фото)

На одному з інтернет-аукціонів виставлений на продаж архів документів, пов'язаних з діяльністю Української повстанської армії. Власники оцінили його в 500 тисяч грн.

Ювілей улюбленого космонавта Януковича святкується пишніше за Гагаріна

В Україні святкування 50-річчя польоту першого космонавта відступило перед більш локальною датою - вшануванням людини, якій особисто зобов'язаний президент Янукович.

В Одесі так люблять червоні прапори, що зривають їх з установ

Охорона одеської мерії затримала на місці злочину чоловіка, який украв із адмінбудівлі "Прапор Перемоги". Інцидент стався в другій половині дня 10 квітня, у день визволення міста від нацистів.

Другий польський Ту-154 відтворив умови катастрофи

Польська влада провела експеримент з другим урядовим літаком Ту-154, який має дати відповідь на запитання, чому аналогічний літак 10 квітня 2010 року не встиг відійти на "друге коло" у Смоленську, а розбився, зачепившись крилом об дерево.