9 серпня 2011
Тексти

Націоналізм шкодить. Краще творити культуру, ніж героїчно вмирати

Люди, які звикли до ритуального плачу "Україна гине!" і бачать навколо одні змови, навіть не замислюються, наскільки далекою є занурена в історичне минуле ідеологія інтегрального націоналізму від сьогоднішніх потреб української нації.
Коротко

В Берліні відкрилася виставка фото східного боку Стіни

У Берліні на бульварі Унтер-ден-Лінден відкрилася фотовиставка "З іншої точки зору: Початок Берлінської стіни", яка присвячена 50-річчю з дня її зведення.

Азаров доручив відбудувати зруйновану вежу Кам'янецької фортеці

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив першому віце-прем'єр-міністрові Андрію Клюєву і міністрові фінансів Федору Ярошенку забезпечити відновлення Нової (Великої) вежі Кам'янець-Подільської фортеці, яка зруйнувалась на початку серпня.

Заступник губернатора збрехав про церковний дозвіл руйнувати пам'ятки?

Знесення православного хреста, встановленого на Хортиці на кургані біля Музею історії запорізького козацтва 19 років тому, викликало несприйняття у глави Запорізької єпархії Луки.

Львівська облрада хоче святкувати 20-річчя Незалежності з Бандерою

Сьогодні на позачерговій сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили заяву щодо рішення Вищого адміністративного суду України про визнання незаконним присвоєння Степанові Бандері та Романові Шухевичу звання Героя України.

В Сімферополі вшанують жертв геноциду проти кримських татар

23 серпня в Сімферополі пройде щорічний траурний мітинг, присвячений загальноєвропейському Дню пам'яті жертв сталінізму і нацизму - до чергової річниці пакту Молотова-Ріббентропа.